30 Mayıs 2013 Perşembe

Pagerank Neden Bu Kadar Önemli ?


Google Pagerank'ın ne demek olduğunu bilmeyen arkadaşlar için açıklayalım hemen.Pagerank : Google'nin siteniz için verdiği özgün bir değerdir.Türkçe sözcük anlamını "Sayfa Değeri" olarak açıklayabiliriz.Yani diğer sitelerle sitenizi karşılaştırmak için bir araçtır binevi.

Herneyse diğer ülkelere göre ülkemizde neden bu kadar öenmli bu pagerank ? Neden forumlarda sürekli konu açılıyor ? Açılan konular neden 100'lerce sayfa sürüyor ?

Hemen açıklayayım.Ülkemizde diğer ülkelere göre illegal olarak link satış işlemleri daha fazla.Hatta maaşını bu işlerden alan arkadaşlar bile var.Tabiki legal yollardan satışlarda mevcut.Bu link satış işlemleride doğrudan Google pagerank üzerindne olduğu için ülkemizde pageranka takıplıyor diyebilirim.Herkes "Google bana iyi bir pagerank değeri versinde link satışı yapsam" derdinde.

Umarım makale size faydalı olmuştur.Webmaster forumu ve hosting firmaları hakkındaki fikirlerim adlı makalemde webmasterler ile ilgilimi fikirlerimi açıklamıştım.Linke tıklayarak görüşlerimi öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder